Sindikati Telekoma protiv prodaje kompanije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. октобар 2010.
BEOGRAD, 29. oktobra 2010. (Beta) - Dva reprezentativna sindikata Telekoma Srbija protive se odluci države da proda većinski udeo te kompanije od 51 odsto i to, kako su istakli, u najnepovoljnijem trenutku svetske ekonomske krize.

Predstavnici Jedinstvenog sindikata Telekoma Srbija i Sindikata Telekoma Srbija ocenili su na konferenciji za novinare da je cena od 2,4 milijade evra, koliko je procenjena vrednost kompanije, izuzetno niska i da bi, ako se ostane pri odluci o prodji, bolje vreme za to bila 2013. godina.

Tada bi, kako su naveli, Telekom bio kompanija koja je vratila sva dugovanja i imala 300 milona evra dobiti godišnje. Predsednik Jedinstvenog sindikata Telekoma Slavoljub Kandić smatra da se privatizacijom Telekoma neće dobiti kvalitetnija usluga za korisnike, što pokazuju iskustva privatizacije sličnih kompanija u okolnim zemljama, a cene će biti veće od današnjih, pre svega cena pretplate.

Predsednik Sindikata Telekoma Srbija Miroslav Joksimović rekao je da se iz prihoda tog preduzeća godinama dopunjava Fond penzijsko-invalidskog osiguranja, a da je samo za poslednju pomoć penzionerima od 5.000 dinara isplaćeno ukupno četiri milijarde dinara, kao i da Telekom isplaćuje najmanje dve trećine divindendi u Srbiji, pomaže sprt i kulturu, što će prodajom biti zaustavljeno.


Извор[уреди]