Sindikat srpske policije na strani putara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. август 2011.
BEOGRAD, 10. avgusta 2011. (Beta) - Sindikat srpske policije osudio je u sredu odluku nadležnih u Vladi Srbije i resornom ministarstvu da se radnicima angažovanim na izgradnji puteva, koji protestuju na Koridoru 10, ograniči sloboda kretanja i miran protest.

"Nedopustivo je i protivno Ustavu i zakonima da se nezadovoljnim građanima, koji žele mirno da protestuju, zabrani sloboda kretanja u vlastitoj državi. Policija je ovim činom, grubo zloupotrebljena a policajci dovedeni u opasnost od gladnih radnika", navodi se u saopštenju Glavnog odbora Sindikata srpske policije.

U saopštenju se dodaje da su u noći između utorka i srede pripadnici policije i Žandarmerije u čitavoj Srbiji vanredno angažovani kako bi sprečili protest radnika koji grade puteve.

Sindikat srpske policije je apelovao na pripadnike policije i žandarmerije, kao i na radnike koji protestvuju, da učine maksimalni napor kako ne bi došlo do ekscesa ili sukoba.

"Shvatamo situaciju u kojoj se nalaze nezadovoljni radnici i pružamo im maksimalnu podršku u nastojanju da ostvare sva svoja prava koja im po Ustavu i zakonima pripadaju", naveli su iz tog policijskog sindikata.


Извор[уреди]