Simović bio jasan u navođenju naručioca ubistva

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. септембар 2011.
Подгорица-  Beta) - Čovek koga je Miloš Simović naveo pod nadimkom Ćoki, a koji je navodno naručio ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića je bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović, izjavio je u nedelju advokat porodice Đinđić Srdja Popović podgoričkom radiju Antena M.

„Iskaz Simovića je još uvek potpuno neodređen. Ja mislim da je važno što je on posvedočio da je Tužilastvu za organizovani krminal ispričao ko je sve bio upleten u atentat, ko je znao, ko je naručivao“, rekao je Popović Anteni M. Na pitanje na koga se odnose nadimci Ćoravi i Ćoki Popović je odgovori da je Simović „jasno objasnio da se radi o Čoviću“.

Popović je naveo da je posle svedočenja Miloša Simovića lopta u dvorištu Tužilaštva za organizovani kriminal. Advokat je objasnio da bi tužilac trebalo da odluči da li će Simoviću dati status svedoka saradnika i da bi se u tom slučaju videlo šta će Simović još reći.

„Ovo je važno što je on (Simović) do sada izneo, ali smatram da smo još daleko, jer je to nedovoljno i tu nema mnogo činjenica. To su samo neke načelne tvrdnje“, rekao je Popović.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg