Simić: Za SAD je prihvatljivija vlada SNS i DS

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. jul 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Predrag Simić ocenio je da je za SAD poželjnije da novu Vladu Srbije formiraju Srpska napredna stranka (SNS) i Demokratska stranka (DS), i da u nju budu uključeni i Socijalistička partija Srbije (SPS) i neke druge stranke.

"Čini se da bi za SAD vlada koju bi predvodile SNS i SPS, bila manje poželjna nego neka velika koalicija koja bi obuhvatala bar SNS i DS, ako ne i SPS i druge", rekao je Simić za izdanje novosadskog "Dnevnika" od srede.

"Ne treba mnogo razmišljati da bismo zaključili da postoje samo dva razloga koji mogu naprasno dovesti visoke američke funkcionere u Beograd. Jedan se zove Kosovo, drugi formiranje vlade, a pošto su te dve stvari međusobno povezane, mislim da je i Amerika odlučila, pomalo kasno, da se umeša u formiranje Vlade Srbije pa zato to malo i bode oči", naveo je Simić.

Po njegovim rečima, "mnogi podozrevaju" da će SAD insistirati da se u Skupštini Srbije stvori dvotrećinska većina koja će potom moći da promeni Ustav Srbije, odnosno da prizna Kosovo.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg