Share konferencija uz podršku USAID-a

Извор: Викиновости


20. april 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Druga godišnja Share konferencija, najveći skup aktivista i predstavnika građanskog društva u regionu sa oko 2.500 učesnika iz više od 30 zemalja, održaće se u Beogradu od 26. do 28. aprila. Američka agencija za međunarodni razvoj USAID finansijski podržava SHARE koji je poznat po ulozi u spajanju medija, organizaciji građanskog društva (OGD), vlade, biznis sektora i građana.

Ovom podrškom, omogućeno je da SHARE nastavi da jača digitalni aktivizam i da širi koncept nove ere opšteg građanskog aktivizma u Srbiji. Ovogodišnja konferencija ugostiće desetine svetskih eksperata na polju digitalnog aktivizma poput Gugla i Vimeo servisa, kao i istraživače iz prestižnih univerziteta poput Stanforda, MIT-a i Oksforda.

Podrška koju USAID pruža SHARE konferenciji, kroz program "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC), omogućava da građani i organizacije građanskog društva u Srbiji i izvan zemlje, dobiju priliku da upoznaju lidere digitalnog aktivizma koji će ih inspirisati i podstaći u sticanju alata i veština unapređenja aktivizma.

Tokom priprema za SHARE 2012, primljeno je više o 1.300 prijava za učešće za manje od mesec dana od otvaranja poziva i to najviše od građana željnih da dokažu sopstveni aktivizam u zamenu za pozivnicu za učešće na konferenciji. To potvrđuje izuzetan potencijal kojim ovaj događaj utiče na ohrabrivanje građanskog učešća, osnovnog rezultata USAID-ovog i ISC-ovog programa jačanja građanskog društva u Srbiji.

Извор[уреди]