Serž Bramerc u sredu u Beogradu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. новембар 2009.
Beograd-  (Beta) Glavni haški tužilac Serž Bramerc dolazi u sredu u dvodnevnu posetu Beogradu u okviru priprema za podnošenje novog izveštaja o saradnji Srbije sa Tribunalom u Hagu.

Bramerc bi tokom posete Beogradu trebalo da razgovara s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i zvaničnicima zaduženim za saradnju sa Haškim tribunalom.

Glavne teme razgovora Bramerca sa srpskim zvaničnicima biće saradnja Srbije sa Haškim tribunalom. Od procene te saradnje zavisi nastavak procesa evropske integracije Srbije, jer Holandija traži punu saradnju Srbije s Tribunalom, uključujući izručenje poslednje dvojice optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića, kako bi se odmrzao Prelazni trgovinski sporazum Srbije sa EU.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić je rekao da će Bramercova poseta biti prilika da se „podvuče crta“ i oceni dosadašnja saradnja Srbije sa Tribunalom. Ljajić se nada da će Bramercov izveštaj o saradnji sa Srbijom biti pozitivan, ali ne veruje da će biti upotrebljen izraz „puna saradnja“.

Извор[уреди]