Serž Bramerc stiže u Beograd

Извор: Викиновости


17. april 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u četvrtak dolazi u prvu zvaničnu posetu Beogradu otkako je početkom godine preuzeo tu dužnost.

Glavni haški tužilac će u četvrtak razgovarati sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haskim tribunalom Rasimom Ljajićem, a potom i sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i članovima tima za sprovođenje Akcionog plana za lociranje, hapšenje i transfer haških optuženika. Nakon tog susreta je najavljeno Bramercovo obraćanje novinarima. Bramerc će posetu nastaviti razgovorima sa predsednikom i premijerom Srbije Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom.

Bramerc će sa zvaničnicima u Beogradu razmotriti trenutnu saradnju Srbije sa Tribunalom, a, kako je rekla njegova predstavnica za štampu Olga Kavran, nakon ove posete ne treba očekivati da tužilac i nužno objavi novu procenu saradnje.

Svoj prvi izveštaj Savetu bezbednosti UN, tužilac Bramerc će u pisanom obliku podneti sredinom maja, a početkom juna će izveštaj predstaviti govorom pred Savetom u Njujorku.

Извор[уреди]