Selektivna primena sporazuma sa Kforom

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

17. август 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Predstavnici srpskih opština na severu Kosova izrazili su u sredu nezadovoljstvo sprovođenjem sporazuma o prelazima na severu Kosova.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je agenciji Beta da se sporazum predstavnika Vlade Srbije i KFORa sprovodi „selektivno“.

„Sve zavisi ko je u patroli na prelazima Brnjak i Jarinje, pa ima dana kada se ne propuštaju ni kamioni do 3,5 tone, kao da je to diskreciono pravo onih koji su na prelazima“, rekao je Nedeljković.

Prema njegovim rečima, Kfor je juče počeo da kontroliše i alternativne putne pravce na severu.

„Nemamo ništa protiv da Kfor na taj način kontroliše eventualno prenošenje krijumčarene robe ili oružja, ali ovim potezima Kfor ponovo izlazi iz svog mandata. Kfor nije carina i ne treba da realizuje odluke Prištine o uvođenju carine“, rekao je Nedeljković.

I predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da Kfor ne poštuje sporazum koji je ionako nepovoljan po srpski narod.

„Dokaz za to je gotovo hermetičko zatvaranje administrativnih prelaza na severu Kosmeta i nemogućnost dopremanja osnovnih životnih namirnica“, rekao je Pantić agenciji Beta.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg