Sedam osoba umrlo od virusa A-H1N1

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. новембар 2009.
Beograd-  (Beta) U Srbiji je registrovano 258 obolelih od novog gripa, a sedam ljudi je umrlo od virusa A-H1N1, objavio je u utorak Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut.

Od ukupnog broja obolelih, 72 slučaja "dovode se u vezu sa putovanjem", navodi se na internet sajtu instituta www.batut.org.rs

U Prijepolju je u bolnici zbrinuto sedam pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi virusom tipa A-H1N1, i njihovo stanje je stabilno, rekao je agenciji Beta direktor Doma zdravlja Mirsad Ljuhar. U Priboju je na bolničkom lečenju zadržano troje pacijenata a jedan je sa težim simptomima prebačen u užičku bolnicu.

U Novoj Varoši je na lečenju zadržano tri pacijenta za koje se sumnja da su zaraženi novim gripom, dok se u Valjevu broj obolelih popeo na 10. Jedan slučaj je potvrđen u Mionici, a najverovatnije je i jedan pacijent zaražen novim gripom u Ljigu. U Vojvodini je na bolničkom lečenju 59 obolelih od novog gripa, a tokom poslednja 24 sata primljeno je 18 bolesnika, saopštila je u utorak Radna grupa Izvršnog veća Vojvodine za praćenje pandemije.


Извор[уреди]