Savet: Diplomatske aktivnosti ne na štetu Srbije i građana

Извор: Викиновости


26. februar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Savet za nacionalnu bezbednost odlučio je danas da pre bilo kakve diplomatske aktivnosti Srbije prema državama koje priznaju nezavisnost Kosova stručne službe treba da procene da li će one imati dalekosežne političke ili ekonomske posledice po građane, saznaje agencija Beta.

Izvor blizak agenciji Beta naveo je i da je Savet za nacionalnu bezbednost, na višečasovnoj sednici, zaključio i da sve službe moraju da spreče svako nasilje u budućnosti i ponavljanje nereda kakvi su viđeni prošle sedmice u Beogradu.

Odlučeno je i da se moraju identifikovati i procesuirati svi koji su pravili nerede u Beogradu, a navodi se i da je zabranjeno nošenje vojnih uniformi na protestnim skupovima.

Na sednici je spomenut i slučaj pogibije mladića Zorana Vujevića u američkoj ambasadi u Beogradu. Savet za nacionalnu bezbednost dobio je informaciju da nije u pitanju nasilna smrt, a toksikološka analiza još nije završena.

Članovi Saveta su predsednik i premijer Srbije, ministri pravde, odbrane i policije, načelnik Generalstaba Vojske, direktor BIA i sefovi Vojno-bezbednosne agencije (VBA) i Vojne obavestajne agencije (VOA). Savetom predsedava predsednik Srbije.

Извор[уреди]