Saslušanje Mladića nastavlja se u petak

Извор: Викиновости26. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Saslušanje haškog optuženika Ratka Mladića treba da bude nastavljeno u petak pred istražnim sudijom Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Mladić je u četvrtak oko 19.30 izveden pred istražnog sudiju, ali je saslušanje prekinuto zbog, kako je rekao njegov advokat Miloš Šaljić, teškog psihofizičkog stanja ratnog komadanta bosanskih Srba.

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić, koji je prisustvovao saslušanju, rekao je novinarima da je kod istražno sudije potvrđen identitet Mladića i da je pod stalnim lekarskim nadzorom.

Mladić, koga Haški tribunal tereti za genocid i ratne zločine u BiH, uhapšen je u sredu ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Procedura izručenja Tribunalu može da traje do sedam dana - kod istražnog sudije Mladiću će biti pročitana optužnica, a nakon toga će posebno odeljenje Višeg suda doneti odluku da li ispunjeni uslovi za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

Posle toga, Mladić će imati pravo da uloži žalbu, a nakon odluke o žalbi, predlog za izručenje biće dostavljen ministarstvu pravde koje će dati konačnu reč o izručenju.

Извор[уреди]