Saradnja u pravosuđu važna za Zapadni Balkan

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. април 2011.
LJUBLJANA, 15. aprila 2011. (Beta) - Učesnici Konferencije ministara pravosuđa Zapadnog Balkana su u petak na Brdu kod Kranja istakli da je osnažena saradnja u pravosuđu važna kako za region, tako za Evropsku uniju (EU) i celi svet.

Učesnici konferencije organizovane u okviru Procesa Brdo su se posebno usredsredili na sprečavanje privrednog kriminala i oduzimanje protivpravne imovinske koristi.

U ime Srbije će na skupu govoriti ministarka pravosuđa Snežana Malović, koja će predstaviti iskustva i rezultate Republike Srbije u primeni Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, kao i ukazati na značaj regionalne saradnje za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala.

Sa slovenačkim ministrom Alešom Zalarom će srpska ministarka potpisati i dva bilateralna sporazuma u oblasti pružanja međunarodne pravne pomoći - Ugovor o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima i Ugovor o izručenju.

Na konferenciji učestvuju i slovenački premijer Borut Pahor, kao i zvaničnici pravosuđa SAD Erik Holder i Mađarske Tibor Navraćik.


Извор[уреди]