Saradnja parlamenata za bolju saradnju u regionu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу25. јануар 2010.
BEOGRAD, 25. januara 2010. (Beta) - Saradnja parlamenata Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) od velike je koristi za poboljšanje odnosa u regionu i dobrobit građana koji u njemu žive, ocenili su u ponedeljak u Beogradu predstavnici parlamenata dve zemlje.

"Poruka koju šalju (parlamentarne) delegacije svim institucijama Srbije i BiH je da je neophodno pogledati u budućnost i raditi na dobrobiti građana ... Danas smo pokazali da možemo da šaljemo poruke dobrosusedske saradnje", rekao je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić, posle razgovora sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović.

"Formiranje regionalne podgrupe koju bi cinile delegacije iz regiona bilo bi od velike koristi za rešavanje pitanja građana", rekla je Đukić-Dejanović. Ona je izrazila očekivanje da bi na sledećem sastanku mogla da učestvuje i delegacija Hrvatske.

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH pri Interparlamentarnoj uniji (IPU), koju predvodi poslanik u Predstavničkom domu te skupštine Drago Kalabić boravi u zvaničnoj poseti Skupštini Srbije od 24. do 26. januara.


Извор[уреди]