Saradnja Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i civilnog sektora

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Beograd (PRObjave) Na inicijativu Bells pokreta, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja potpisalo je 29. aprila u Palati Srbija, memorandum o saradnji sa zainteresovanim organizacijama civilnog društva. Pozivu Ministarstva odazvalo se 120 organizacija. U ime Ministarstva, memorandum je potpisao ministar Oliver Dulić. Cilj ove akcije je unapređenje saradnje između civilnog sektora i Ministarstva, kao i zajednički rad na poboljšanju stanja u oblasti životne sredine i daljoj demokratizaciji Srbije. Ministar je ovom prilikom pozvao organizacije civilnog društva da obaveštavaju Ministarstvo o svojim aktivnostima i problemima na lokalu, jer oni nemaju kapaciteta da sve isprate. Takođe, zamolio ih je da sve svoje komentare, predloge i iskustva iz prakse pošalju kancelariji "Očistimo Srbiju" koja već postoji u okviru Ministarstva i preko koje će se odvijati komunikacija. Ministar je, na kraju, pozvao sve organizacije da se uključe u veliku akciju čišćenja Srbije koje će biti organizovana 5. juna na Dan životne sredine.

Nacionalni koordinator Bells pokreta, Miloš Đajić je otvarajući skup izjavio, da će ovo partnerstvo doprineti uspostavljanju dijaloga o unapređenju i očuvanju životne sredine i biti novi impuls izgradnji demokratskih mehanizama u Srbiji.

U okviru aktivnosti BELLS pokreta, do sada smo osnovali neformalnu Zelenu poslaničku grupu u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Skupštine AP Vojvodine, potpisali memorandum o saradnji sa nekoliko opština i gradova u Srbiji, osnovali nacionalnu koaliciju koju čine predstavnici nevladinog sektora, državnih institucija, političkih stranaka i biznis sektora, realizovali nacionalno i regionalno istraživanje o stanju u oblasti životne sredine...

Извор[уреди]Bookmark-new.svg