Samertajm vikend u Sava centru

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. јун 2011.
BEOGRAD, 15. juna 2011. (Beta) - Tradicionalni "Samertajm" festival, ovaj put pod nazivom "Samertajm vikend 2011" (Summertime Weekend), biće održan u Sava centru u Beogradu 1. i 2. jula.

Prve večeri "Samertajm vikenda" nastupiće Irena Blagojević, flautistkinja i finalistkinja televizijskog takmičenja pevača "3K dur", koja je kao džez-pop-soul pevačica objavila album prvenac "Jutro bez ljubavi" (2008).

U velikoj dvorani Centra Sava 1. jula nastupiće i bluz gitaristkinja Ana Popović, koja je posle rada s beogradskim sastavom "Haš" (Hush) poslednjih godina uglavnom iz Holandije objavila nekoliko albuma za zapadno tržište poput "Still Making History" (2007) i "Blind For Love" (2009).

Druge večeri, nastupaju braća Garo i Diran Tavitijan, koji su sa svojim ocem Garabetom Tavitijanom, bivšim bubnjarem skopskog rok sastava "Leb i sol", prošle godine objavili CD album "Makedonskoto srce što čuka vo 7/8", s gostujućim pevačima iz Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na kraju festivala, 2. jula, sviraće američki džez vibrafonista Gari Barton sa svojim "Novim kvartetom" (The New Gary Burton Quartet) u kome su gitarista Džulijan Lage, bubnjar Antonio Sančez i basista Horhe Reder.


Извор[уреди]