Samardžić: Politika prema Kosovu razlog za nepoverenje

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. decembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Poslanik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić ocenio je danas da politika Vlade Srbije prema Kosovu i Metohiji i prihvatanje misije Euleks nije jedini ali je dovoljan razlog da joj se izglasa nepoverenje u parlamentu.

Na sednici Skupštine Srbije, Samardžić je rekao da je i Vladina ekonomska politika dovoljan razlog za raspravu o poverenju ali da je promena odnosa prema Kosovu i Metohiji i prihvatanje misije Euleks glavni razlog za tu raspravu jer se radi o najvažnijom državnom pitanju.

Samardžić je ocenio da Euleks nije statusno neutralan ali i kritikovao takav zahtev Vlade Srbije jer, prema njegovim rečima, Vlada nema pravo da uputi takav zahtev jer bi to značilo odricanje od garancija suverenosti koje pružaju Ujedinjene nacije.

"Zalaganje Srbije za statusnu neutralnost te nove misije znači odricanje od garancija koje UN pružaju njenoj suverenosti i teritorijalnom integritetu, a za takvo zalaganje Vlada Srbije nema pravo i moraće jednom da za to odgovora", rekao je Samardžić.

Извор[уреди]