Sajam obrazovanja, izložbe knjiga i umetnosti u Novom Sadu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. фебруар 2011.
NOVI SAD, 24. februara 2011. (Beta) - Međunarodni sajam obrazovanja, Salon knjiga i Izložba umetnosti, otvoreni su u četvrtak na Novosadskom sajmu.

Međunarodni salon knjiga i Međunarodna izložba umetnosti "Art ekspo" traju do 1. marta, dok će Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" trajati do 26. februara.

Tokom manifestacija biće održano oko 60 književnih i drugih priredbi, a izlagači na salonu knjiga prodaju svoja izdanja sa posebnim popustom. Izloženo je više od 1.000 novih naslova.

Književna manifestacija "Dani Laze Kostića" publici će predstaviti dobitnike najznačajnijih književnih priznanja u protekloj godini u Srbiji. To su Gordana Ćirjanić, Dragoslav Mihailović, Vladan Matijević, Slobodan Tišma, Milenko Bodirogić i Miodrag Raičević.

Na Sajmu obrazovanja po prvi put će biti muzičko takmičenje "Liga srednjoškolskih bendova", a najuspešniji od 16 bendova očekuje nastup na ovogodišnjem muzičkom festivalu "Exit".

Izložbu umetnosti "Art Expo", obeležiće izložba "Jedan (ne)mogući kontakt: Vorhol-Brtka" sa modnom revijom Vorholovih cipela i Brtkinih haljina, koja je otvorena u četvrtak.

Ovogodišnja nagrada "Sava Šumanović" za likovnu umetnost biće dodeljena slikaru iz Beograda i Milana, Ratomiru Damnjanoviću Damnjanu za sintetičku retrospektivnu izložbu radova priredjenu maja 2010. u beogradskoj Galeriji 73.


Извор[уреди]