Пређи на садржај

Sa Nikolićem moguća dobra saradnja

Извор: Викиновости


14. jul 2012.
Podgorica/ Crna Gora (Beta) Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da je sa novim predsednikom Srbije moguće ostvariti „kvalitetnu državničku saradnju“.

Vujanović je u intervjuu na programu Televizije Crne Gore kazao da je Nikolić, i tokom predizborne kampanje i nakon izbora za predsednika Srbije, iskazao stav da poštuje nezavisnost Crne Gore, pa je, na osnovu toga, sa njim realna dobra saradnja.

Vujanović je ponovio svoje ranije optužbe na račun predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića koji, kako je objasnio, kao predsednik Socijaldemokratske partije (SDP), pokušava da vodi kadrovsku politiku i u Demokratskoj partiji socijalista(DPS).

Prema rečima Vujanovića, DPS je „moćna, ozbiljna, promišljena i snažna partija“ i treba njoj prepustiti pravo da predlaže svoje kadrove za važne državne funkcije.

Vujanović je ocenio da DPS i SDP, pre novog predizbornog sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima, treba da reše pitanje svojih međusobnih sporova o konceptu ekonomskog razvoja Crne Gore.

Izvor[уреди]