Пређи на садржај

SVM neće glasati za budžet Vojvodine

Извор: Викиновости


14. decembar 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je u petak da poslanici te stranke neće podržati predlog budžeta Vojvodine za 2013. godinu.

Pastor je novinarima u Skupštini Vojvodine rekao da je u četvrtak obavestio predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića da će se SVM i dalje držati principijelnog stava da ne prihvata pokrajinski budžet koji je manji od sedam odsto budžeta Srbije.

„Mi smo za to platili visoku cenu, ali to nećemo učiniti ni sada, pogotovo što smo zajedno sa Pajtićem za prethodnih mesec dana podneli zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o budžetskom sistemu, govoreći da izdvajanja za Vojvodinu nisu u skladu sa ustavnim garancijama“, rekao je Pastor.

On je podsetio da je Pokrajina pokrenula i inicijativu za dopunu Zakona o budžetskom sistemu koji je u Skupštini Srbije branio dva dana i da je podnela tri amandamana na Zakon o budžetu.

„I sada dolazimo u situaciju da se kaže da 12 milijardi koje su zadužene za neki projekat, koji još nema ni završenu projektnu dokumentaciju, zadovoljava ustavni okvir od sedam odsto na bazi Pajtićevog dogovora sa (predsednikom Srbije Tomislavom) Nikolićem i (ministrom finansija Mlađanom) Dinkićem“, rekao je Pastor.

Izvor

[уреди]