SRS i DSS protiv ratifikacije, LDP za

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. septembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Poslanici opozicione Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije saopštili su da neće glasati za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, dok je Liberalno demokratska partija najavila da će ga podržati.

Poslanica SRS-a Jorgovanka Tabaković je rekla da radikali ne mogu da dozvole da se nametne teza da "marketing može da pobedi stvarnost" i da SRS ne može da poveruje da SSP nije ni u kakvoj vezi sa "nastojanjem dela evropskih zemalja da Albancima poklone državu".

Poslanik DSS-a Jovan Palalić kazao je da se ratifikacijom ŠP-a ulazi u ugovorni odnos sa zemljama koje ne priznaju teritorijalni integritet Srbije već jednostrane akte na teritoriji Srbije, što je grubo kršenje Ustava. Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kazao je da će ta stranka vladajuću koaliciju uvek podržati u evropskim nastojanjima i da će svi poslanici te stranke glasati za ratifikaciju SSP-a.

Šef poslaničke grupe SRS Tomislav NIkolić izjavio je da radikali neće opstruisati rad Skupštine Srbije dok ne stigne zvaničan izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova o dešavanjima na mitingu koji je ta stranka organizovala posle hapšenja Radovana Karadžića. On je rekao da izveštaj očekuje do kraja nedelje, a u suprotnom će radikali ponovo nametnuti svoje teme.

Извор[уреди]