S. Đukić-Dejanović: Pregledala sam Mladića

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу28. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je danas agenciji Beta da je kao lekar obavila „pregled haškog optuženika Ratka Mladića“ ali da o tome ne može da iznosi detalje.

Đukić-Dejanović, koja je neuropsihijatar i profesor kragujevačkog Medicinskog fakulteta, „rekla je da zbog profesionalne lekarske tajne ne može da iznosi detalje“.

Nezvanično, Slavica Đukić-Dejanović je oko dva sata razgovarala s Mladićem.

„Obavila sam razgovor kao neuropsihijatar s pacijentom“, rekla je ona i dodala da je otišla da pregleda Mladića po proceni Specijalnog suda za ratne zločine.

Novinari koji se nalaze ispred zgrade suda u Ustaničkoj ulici videli su danas u 17 sati dva vozila tipa „audi“ kako ulaze u zgradu suda. Ta dva automobila su u 19 sati napustila zgradu Specijalnog suda. Bivši vojni lider bosanskih Srba, general Ratko Mladić nalazi se u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda.

Mladićev advokat Miloš Šaljić kazao je danas novinarima ispred Specijalnog suda da njegov branjenik zahteva da ga ne pregledaju zatvorski lekari. Među onima na čiji bi pregled pristao naveo je i predsednicu Skupštine Srbije Slavicu Đukić-Dejanović.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg