Ruska Federalna služba bezbednosti bez komentara o Kariću

Извор: Викиновости

26. јул 2010.
MOSKVA, 26. jula 2010.(Beta) - U ruskoj Federalnoj službi bezbednosti danas nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju informaciju da je biznismen Bogoljub Karić dobio politički azil u Rusiji.

"Takve vrste informacija ne komentarišemo. One su zaštićene zakonom", rečeno je agenciji Beta u ruskoj službi bezbednosti.

Dnevnik Blic objavio je da je Bogoljub Karić dobio politički azil u Rusiji i da zato ne može da bude izručen Srbiji po poternici Interpola raspisanoj zbog sudskog procesa u aferi "Mobtel".

Taj list u izdanju za ponedeljak piše da je Ministarstvo pravde Srbije krajem prošle nedelje obavešteno da Karićevo izručenje nije moguće jer je u Rusiji zatražio azil, koji mu je i odboren.

Bivši vlasnik "Mobtela" i predsednik Pokreta "Snaga Srbije" Bogoljub Karić osumnjičen je da je državu Srbiju oštetio za oko 40 miliona evra. Bogoljub Karić je iz Srbije pobegao u februaru 2006. godine, nekoliko puta od tada je preko advokata nudio sudu kauciju, a oglašavao se i preko medija i najavljivao povratak.


Извор[уреди]