Пређи на садржај

Rusija likuje zbog Mundijala

Извор: Викиновости


3. децембар 2010.

Moskva/Rusija, (Beta) - Rusi u petak slave zbog odluke FIFA da se Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine održi u njihovoj zemlji, iako će u organizaciju turnira morati da ulože najmanje deset milijardi dolara.

Prvenstvo će biti sprovedeno na najvišem nivou, biće osiguran bezvizni rezim, slobodno kretanje po gradovima domaćinima, kao i bezbednost, obećao je premijer Vladimir Putin posle proglašenja pobede u Cirihu.

Putin je odleteo u Cirih odmah pošto je Izvršni komitet FIFA izabrao Rusiju za domaćina. Kako je priznao, nije želeo da otputuje ranije zbog kampanje protiv članova FIFA koja se vodila u britanskim medijima, pa nije želeo da svojim prisustvom vrši pritisak na glasače.

Čestitke na pobedi su stigle iz Evropske komisije, Amerike, Holandije, Japana, Francuske, Turske, ali, kako su uočili ruski mediji, ne i od glavnog suparnika za održavanje Mundijala - Engleske.

Putin je priznao da situacija sa fubalom u Rusiji nije na zavidnom nivou, ali je rekao da će upravo održavanje Mundijala biti impuls za njegov razvoj.

Извор[уреди]