Пређи на садржај

Romeo i Julija u interaktivnoj verziji na Tviteru

Извор: Викиновости

13. април 2010.
LONDON, 13. aprila 2010. (Beta-AFP) - Kraljevska Šekspirova kompanije ponudila je interaktivnu verziju "Romea i Julije" na društvenom sajtu Tviter, na kojem glumci improviziju čuvenu priču u formi mikro-blogova.

Šestoro glumaca će šest sedmica pričati priču labavo oslonjenu na "Romea i Juliju". Sa svojih mobilnih telefona slaće poruke do 140 karaktera i komuniciraće među sobom, ali i sa "publikom" na Tviteru, i komentarisati aktuelne događaje. Julija, koju će igrati Šarlot Vejkfild, adolescentkinja je koja tuguje zbog toga što nikada nije imala momka i o tome neprekidno četuje na internetu. Devojka je u ponedeljak postavila link za video na sajtu Youtube u kojem se vide njena soba i uramljena fotografija njene majke Suzane Kapuleti, koja je pre deset godina poginula u automobilskoj nesreći.

Na putu za školu poslala je jedan "tvit", u kojem je navela da u školi nema pristup Tviteru i obećala da će se brzo vratiti. Julijin brat Tibaldo tek što nije izbačen iz škole. "Zakasnicu u školu jer moram da doručkujem. Ništa ne bacam!", napisao je na Tviteru. Svaki od glumaca za Tviter piše sam, inspirišući se okruženjem u kojem njegov lik živi.


Извор[уреди]