Rodžer Voters na turneji povodom 30 godina albuma The Wall

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

16. април 2010.
NJUJORK, 16. aprila 2010. (Beta-AP) - Basista "Pink Flojda" Rodžer Voters krenuće na jesen na turneju kojom će obeležiti 30 godina od pojave legendarnog albuma "The Wall".

Voters će na turneji izvoditi muziku sa konceptualnog albuma, uz novu scenografiju kako bi priča - labavo zasnovana na njegovom životu - doprla do mlađe publike. "Za 30 neobične godina od kada sam prvi put izveo ovaj album, on je za mene dobio neka nova značenja", kazao je u intervjuu suosnivač, basista i autor pesama "Pink Flojda". "Pre 30 godina, kada sam bio pomalo ljut i ne baš mladić, došao sam u odbrambenu poziciju pošto su me stvari plašile i shvatio sam da u toj ličnoj priči možda negde skrivena, poštoji alegorija za opštije teme, političke i društvene teme", kazao je muzičar.

Ipak, Voters je kazao da njegovi nastupi neće biti samo imitacija nekadašnjih koncerata "Pink Flojda", već da će na njima koristiti modernu tehnologiju koja će mu omogućiti efekte o kojima je 1980-ih i 1990-ih godina samo mogao da sanja. Severnoamerička turneja počeće 15. septembra u Torontu i trajaće do nastupa u Anahajmu u Kaliforniji 15. decembra, nakon čega će uslediti evropski deo turneje. Voters je kazao da će to za njega biti verovatno kraj živih nastupa.


Извор[уреди]