Rim dobio hotel od smeća

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

5. јун 2010.
LONDON, 5. juna 2010. (Beta) - Evropski ekolozi izgradili su u Rimu hotel od smeća, kako bi skrenuli pažnju na zagađivanje evropskih plaža, objavio je BBC News.

Hotel "Spasite plažu" (Save the B e a c h Hotel), u kojem gosti mogu da odsednu najviše četiri dana, okićen je smećem sakupljenim na plažama širom sveta. U njegovih pet soba i recepciji nalazi se 12 tona otpada, uključujući igračke, konzerve i stare auspuhe. Danska manekenka Helena Kristensen, koja je boravila u hotelu, ocenila je da je reč o značajnom umetničkom delu. "Kada ste u njemu, postoje zidovi kao u običnoj kući, ali su svi napravljeni od neorganskog otpada", kazala je manekanka, koja je i aktivistkinja za zaštitu životne sredine. "A spoljašnjost je potpuno prekrivena svime što bacamo po plažama. Možete da se prošetate oko njega i vidite predmete zbog kojih se zapitate zašto bi ljudi takve stvari ostavili na plaži", dodala je.

Hotel je napravio nemački umetnik HA Šult. "Živimo u eri smeća. Iza nas ostaje smeće i mi ćemo smeće biti. Zato je ovaj hotel ogledalo trenutnog stanja. Moramo da promenimo svet pre nego što svet promeni nas", kazao je Šult. Oni koji žele da gostuju u hotelu moraće da požure, pošto će biti otvoren do 7. juna.


Извор[уреди]