Rijana brani svoj novi video spot

Извор: Викиновости


3. јун 2011.
NJUJORK, 3. juna 2011. (Beta-AP) - Pevačica Rijana stala je u odbranu svog novog video spota koji počinje scenom u kojoj muškarac biva ustreljen u glavu. Spot pod nazivom "Man Down" premijerno je prikazan na BET televiziji (Blek entertejnment televiziji), a pesma je o devojci koja svog ljubavnika ubija na javnom mestu. U spotu je i prizor seksualnog napada.

Jedna organizacija koja se bavi zaštitom dece od nasilja na televiziji zatražila je od BET-a da prestane da emituje spot koji je na programu od utorka. Rijana je u jednoj emisiji televizije BET emitovanoj u četvrtak ocenila da je kontradiktorni spot "umetnost sa porukom". "Samo smo želeli da oštro progovorimo o veoma ozbiljnoj stvari o kojoj se ljudi plaše da govore, pogotovo ako su i sami žtve", navela je ona.

Rijana (23), koja je i sama bila žrtva nasilja kad ju je u februaru 2009. napao njen tadašnji momak Kris Braun, dodala je da ne pristaje na nasilje. Po njenim rečima, silovanja se događaju previše često i neko treba da progovori u ime tih žrtava. "Ako mogu da je budem glas mnogih čiji se glas ne čuje, onda sam dvostuka pobednica".


Извор[уреди]