Revič u utorak uveče na Kolarcu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Jedan od najznačajnijih mladih umetnika današnjice, ruski violinista Jurij Revič nastupa u utorak uveče ponovo u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, u pratnji pijanistkinje Valentine Babor (Nemačka).

Revič je agenciji Beta rekao da je za program koncerta izabrao dela Čajkovskog, Prokofjeva, Šostakoviča, Rahmanjinova, Skrjabina i drugih ruskih kompozitora koja se nalaze i na njegovom poslednjem muzičkom kompakt disku.

„Neka od tih dela zaista su veliki hitovi, poput 'Ruske igre' iz baleta 'Labudovo jezero' Čajkovskog, a takođe i Sonata br. 2 Sergeja Prokofjeva koju često sviraju flautisti jer je to delo zapravo pisano za flautu i to ponekad predstavlja problem violinistima koji se trude da nađu pravi zvuk“, rekao je Revič.

On je dodao da su na programu i dela koja nisu napisali ruski kompozitori, poput Pjacolinog „Velikog tanga“ i Sarasateove „Karmen fantazije“, jer su to kompozicije koje publika voli da sluša, ali ih i muzičari rado sviraju.

„Moj prvi izbor je ruska muzika, jer sam ja Rus. Za debi je dobro izabrati kompozitore iz sopstvene zemlje. Prošle godine u Beogradu svirao sam raznovrsan internacionalni repertoar, iz različitih epoha, ali ovoga puta želeo sam ljudima da predstavim moj CD, ali i moju rusku stranu“, rekao je Revič.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg