Reprezentacija Srbije stigla u Johanesburg

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу
Грб

8. јун 2010.
Johanesburg - (Beta) - Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u utorak u Johanesburg u kome će biti smeštena tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Izuzetno sam zadovoljan što smo ovde u Južnoj Africi... Dolazimo sa velikom željom da budemo na nivou našeg naroda i siguran sam da ćemo do prve utakmice sa Ganom biti ono što jesmo, reprezentacija koja želi da još više popravi svoju reputaciju", rekao je srpskim izveštačima u Južnoj Africi selektor Srbije Radomir Antić.

"Orlove" su na aerodromu u Johanesburgu sačekali ambasador Srbije u Južnoj Africi Goran Vujičić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i generalni sekretar te organizacije Zoran Laković.

Fudbaleri su potom prošli kroz špalir uz pesmu "Marš na Drinu", a potom su posluženi pogačom i solju. Domaćini su zatim odigrali tradicionalni južno-afrički ples. "Ovo je više od pesme. Ovaj doček je potvrda da će Južna Afrika na pravi način iskoristiti Svetsko prvenstvo. Na licima tih ljudi videla se dobrodošlica", kazao je Antić, koji je prvi iz srpske delegacije i kročio na afričko tlo.

Извор[уреди]