Ren uznemiren zbog netačcnog tumačenja sporazuma

Извор: ВикиновостиBRISEL,9.januara 2008.(Beta) - Evropski komesar Oli Ren je podržao nameru predsedništva EU da se formira radna grupa s ciljem da se olakša evropski put Srbije i steknu uslovi za potpisivanje sporazuma o pridruživanju s Beogradom što je pre moguće, izjavila je u sredu portparolka Rena Kristina Nađ.

Nađ je navela da je Ren o toj podršci obavestio danas u Briselu šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića, naglasivši da potpisivanje sporazuma zavisi od sposobnosti Srbije da ispuni nužne uslove.

Na pitanje da li se Ren osvrnuo na izjavu srpskog premijera Vojislava Koštunice da će EU morati da se opredeli između potpisa sporazuma sa Srbijom ili upućivanja misije na Kosovo bez saglasnosti SB UN, Kristina Nađ je odgovorila da je komesar Ren "uznemiren" zbog netačnog prikazivanja sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Portparolka Rena je podvukla da su pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i celokupnom njegovom sadržaju vođeni između EU i Srbije kao ravnopravnih partnera i bez unapred utvrđenih stavova o budućem statusu Kosova.

Извор[уреди]