Ren smatra da postoje šanse za deblokiranje sporazuma 2010.

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу16. децембар 2009.
BEOGRAD/STRAZBUR, 16. decembra 2009. (Beta) - Šef delegacije Skupštine Srbije na Trećem interparlamentarnom sastanku u Strazburu Laslo Varga izjavio je u sredu da je evropski komesar za proširenje Oli Ren izrazio nadu da će u junu 2010. godine, posle izveštaja iz Haškog suda, uslediti potpuno deblokiranje sporazuma Srbije i EU.

"Oli Ren je govorio o tome da postoje dobre šanse da kada bude naredni izveštaj glavnog haškog tužioca (Serža Bramerca) u junu naredne godine na dnevnom redu, dođe do deblokade procesa ratifikacije sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. A to bi zaista značilo deblokadu naših integracionih procesa", rekao je Varga u telefonskoj izjavi agenciji Beta iz Strazbura.

U Strazburu se danas i sutra održava sastanak delegacije Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije i delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu.

Varga je rekao da je Ren u obraćanju učesnicima skupa govorio o aktuelnim pitanjima, viznoj liberalizaciji i finansijskoj podršci od 50 miliona evra, koju će Srbija uskoro dobiti, kao prvu ratu.


Извор[уреди]