Reklamni potencijal plišane revolucije

Извор: Викиновости


16. новембар 2009.
Prag-  (Beta) Češka preduzeća i trgovci otkrili su reklamni potencijal "plišane revolucije" i uoči njene 20. godišnjice, 17. novembra, nude sve što mogu pod oznakom "plišani" ili "revolucionarni".

Jedan od velikih prevoznika Student agensi ponudio je Česima čak jeftine avionske na Kubu, pod parolom "za sve kojima nedostaje stari totalitarni režim". Hoteli, pansioni i banje proglasili su sutrašnji dan za "plišani dan" sa velikim popustima, a Češke železnice mladima do 26 godina nude jeftine karte do Beča, kako bi se prisetili kuda su njihovi roditelji nekada čeznuli da odu.

Mobilni operator Vodafon poslužio se jednim od najpoznatijih simbola plišane revolucije, ključevima kojima su Česi iz dana u dan od 17. novembra do kraja meseca zveckali i skandirali komunistima "odzvonilo vam je". U akciji nazvanoj "Ključna stvar", Vodafon je pozvao Čehe da skupljaju ključeve, a ako uspeju da prikupe više od 20.000 ključeva klijenti će 17. novembra moći da šalju SMS poruke besplatno. Oznakom plišana na svojim kadama hvale se i neki proizvođači opreme za kupatila.


Извор[уреди]