Referendum za sada nije neophodan

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. мај 2011.
BANJALUKA, 13. maja 2011. (Beta) - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je u petak da RS želi da da šansu dijalogu sa Evropskom unijom (EU) o otklanjanju nedostataka u pravosuđu BiH, zbog čega za sada referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH nije neophodan.

"Zaključi Narodne skupštine predstavljaju politički stav parlamenta, a u svetlu ovog dogovora o strukturalnom dijalogu, biće ponovo sagledani. Na osnovu ove ponude EU, ja ću zatražiti od Narodne skupštine RS da predložim odluku koja će adekvatno odslikati novonastalu situaciju. Verujem da mogu dobiti podršku naše Skupštine", kazao je Dodik novinarima posle sastanka sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin EEston.

Eštonova je rekla je da će pretanja referendumom biti uklonjena do daljih zaključaka, jer angažovanje EU ne može biti uslovno.

"Predsedniče, vi i ja se slažemo da je najbolji put napred konstruktivan dijalog i ja se radujem i iščekujem taj dijalog ubuduće", kazala je Eštonova na konferenciji za novinare.


Извор[уреди]