Пређи на садржај

Recepti za srećan brak

Извор: Викиновости


15. јул 2009.
Adelejd, Australija-  (Beta-AP) Australijski naučnici imaju recept za one koji žele srećan i dugovečan brak - pronađite partnera koji deli vaše stavove o pušenju.

Istraživači Nacionalnog univerziteta Australije analizirali su detalje o životu 2.482 venčana i nevenčana heteroseksualna para u periodu od sedam godina i ustanovili šta su veze koje su opstale imale u odnosu na one koje su doživele krah. Romantičnu dugovečnost, pre svega, određuju godine. Naime, parovi u kojima je muškarac od jedne do tri godine stariji od žene imaju pedeset odsto više izgleda da ostanu zajednu od onih u kojima je muškarac devet ili više godina stariji od partnerke.

Parovi u kojima je muškarac dve ili više godina mlađi od žene takođe imaju veći rizik da se rastanu. U istraživanju, objavljenom ove sedmice, ustanovljeno je da veze u kojima je muškarac imao najmanje 25 u trenutku početka zabavljanja imaju najviše izgleda da opstanu. Isto važi i za veze u kojima oba partnera imaju isti stav prema tome da li žele ili ne žele decu. I novac ima važnu ulogu. Parovi sa niskim prihodima verovatnije će se rastati nego oni sa umerenim ili visokim primanjima. Nezaposleni muškarci imaju manje stabilne veze, kao i muškarci čiji su roditelji razvedeni. Stav prema pušenju može imati značajnu ulogu. Veze u kojima jedan partner puši, a drugi ne, imaju 75 odsto veći rizik od propasti u odnosu na one u kojima nijedan od partnera ne puši.


Извор[уреди]