Realizovan samo deo mera za pomoć medijima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. октобар 2009.
Beograd-  (Beta) Vlada Srbije nije dobila prelaznu ocenu za pomoć medijima u vreme ekonomske krize, jer je realizovan samo deo predviđenih mera i to sa zakašnjenjem, zaključeno je u sredu na konferenciji u Beogradu koju je organizovala Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

Predsednik ANEM-a Saša Mirković rekao je da posle četiri meseca od objavljivanja mera vlade za pomoć medijima, još nisu potpisani ugovori za sufinansiranje projekata, kao i da se ne zna kada će sredstva biti prebačena medijima.

"Konkurs je raspisan 30. jula i zatvoren 21. avgusta a rezultati su umesto 7. septembra objavljeni 21. septembra. Sredstva su odobrena za 125 projekta od podnetih 355. Činjenica da je podneto čak 355 projekata dovoljno govori koliko je veliki problem sa kojim se mediji suočavaju", kazao je on i dodao da je fond za projekte medija ukupno 80 miliona dinara.

Potpredsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Jelka Jovanović ocenila je da Vlada Srbije "nema prelaznu ocenu za pomoć medijima u vreme krize".


Извор[уреди]