Пређи на садржај

Razovor u Briselu još nije došao do papira

Извор: Викиновости

2. april 2013.
Brisel/ Belgija (Beta) Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da dijalog u Briselu još nije došao do papira, a da se o prethodnoj ponudi ne može ni pričati jer su razgovori sada počeli "od novih osnova i principa".

„Rano je govoriti o napretku ... razgovor je težak i mučan i nemoguće je predvideti šta će se desiti do kraja, .... ovo je najmučnija runda, teška i neprijatna, razgovara se o delikatnim temama ...“, rekao je Vulin za B92 u Briselu, gde je u toku osma runda dijaloga posvećena normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

„Daleko je govoriti o sporazumu bez potpisa, mi smo spremni za dogovor ali nismo sami u tome, naša vlada i najveći deo javnosti imaju poverenje u pregovarački tim, a sada još više jer je u njemu i Aleksandar Vučić“, rekao je Vulin.

Upitan da li će danas, kako se spekuliše, biti postignut dogovor ali bez potpisa, i kakav je papir ponuđen Srbiji, on je rekao da „još nije bilo nikakvog papira“ i da se „ništa spektakularno ne dešava“.

Izvor

[уреди]