Пређи на садржај

Različiti stavovi akcionara Jugoremedije o Kacinovoj izjavi

Извор: Викиновости


28. avgust 2012.
Zrenjanin/ Srbija (Beta) Udruženje „Ravnopravnost“ akcionara Jugoremedije saopštilo je u utorak da stav udruženja „Jugoremedija 3“ o izjavama izvestioca Evropskog parlamenta Jelka Kacina o stanju u toj fabrici lekova nije stav većine akcionara.

Predstavnik „Ravnopravnosti“ Branislav Markuš naveo je u saopštenju da poseta Kacina zrenjaninskoj „Jugoremediji“ u ponedeljak nije bila poseta običnom preduzeću, nego radnicima-akcionarima koji od 2004. godine pokušavaju da se izbore za vladavinu zakona i svoja radna mesta.

Markuša je dodao da „Jugoremedija“ ima oko 4.200 akcionara, a „eventualna izjava manje grupe izmanipulisanih akcionara“ u negativnoj konotaciji o poseti Kacina nije stav većine.

„Akcionari koji su na poslednjoj skupštini dokazali većinu, dočekali Kacina i razgovarali sa njim, mogu biti samo srećni i zadovoljni onim što im je on rekao i svaka njegova reč ulila im je novu snagu za istrajnost, jer im je jasno dao podršku za višegodišnje napore, a posebno što je jasno istakao nezakonito hapšenje Zdravka Deurića i Milane Zlokas i državno nasilje nad 'Jugoremedijom'“, naveo je Markuš.

Izvor[уреди]