Razgraničenje nije predlog za izdaju Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. мај 2011.
BEOGRAD, 18. maja 2011. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je u sredu u Skupštini Srbije da njegova ideja o razgraničenju na Kosovu nije predlog za izdaju Srbije i podelu Kosova nego za "spas Srbije i srpskog naroda koji živi na Kosovu".

"Ovo nije predlog da se izda Srbija i podeli Kosovo nego da se spasu i sačuvaju Srbi na Kosovu i da se Srbija spasi od nacionalnog debakla u koji može da dođe ukoliko ne vodi politiku koja će gledati napred, a ne samo biti vezana lancima za našu prošlost koja nije bila dobra u poslednjih nekoliko godina i decenija", kazao je Dačić na sednici parlamenta.

U raspravi o izmenama Zakona o ličnoj karti, Dačić je kazao da je to njegovo lično mišljenje, da nije čak ni stav SPS-a koji, naveo je, može i da ga isključi iz članstva ako misli da je pogrešio.

"Mislim da ne postoji nijedan Srbin, nijedan političar koji će priznati nezavisnost Kosova", kazao je Dačić i naveo da se za Kosovo ne može boriti tako "što ćemo svoje porodice preseliti u Beograd, zapaliti neku ambasadu ili ići samo na moleban".

"Apsolutno ne prihvatam da bilo ko upire prstom u SPS i u mene lično kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Kada je proglašavana nezavisnost Kosova bio sam u Gračanici sa narodom, svojim kolegama. Bio je i Velja Ilić, ali je došao sa Kforom", kazao je Dačić.


Извор[уреди]