Razgovori sa Beogradom završeni

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

4. октобар 2011.
Приштина-  (Beta) - Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je u utorak da su politički razgovori između Prištine i Beograda odavno okončani i da nema razloga da ponovo počnu.

Krasnići je posle sednice Predsedništva Skupštine Kosova rekao da kosovska vlada, ukoliko želi da uđe u političke razgovore sa Beogradom, treba da promeni rezoluciju Skupštine Kosova kojom je dobijena saglasnost za razgovore delegacija Beograda i Prištine o tehničkim pitanjima.

„Znate da imamo rezoluciju u kojoj smo utvrdili o čemu možemo ili ne možemo razgovarati. Zato treba promeniti tu rezoluciju i usvojiti novu kako bi se dala dozvola za nastavak političkih razgovora. Međutim, ne verujem da se to može dogoditi“, kazao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, razgovori o političkim pitanjima su okončani 2007 godine.

Ovih dana mediji su pisali da predsednica i premijer Kosova Atifete Jahjaga i Hašim Tači podržavaju politički dijalog o severu Kosova. Šefica prištinske delegacije u razgovorima o tehničkim pitanjima Edita Tahiri rekla je da je izjava premijera pogrešno protumačena i da ne može biti političkih razgovora između Beograda i Prištine.

Извор[уреди]