Ratari traže da premijer garantuje ispunjenje zahteva

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. јун 2011.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Poljoprivredni proizvođači proveli su celu noć na svojim traktorima na drumovima širom Vojvodine i najavili da će putevi ostati blokirani sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni i dok im to ne bude garantovao premijer Srbije Mirko Cvetković.

Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Ivković rekao je agenciji Beta da su svi ratari i jutros „na svojim mestima“ i da su sve blokade puteva koje su bile juče ostale i danas, a mogu se očekivati dodatne blokade.

„Ne odustajemo od zahteva. Ne možemo prihvatiti to što se na televiziji pojavi neko i nešto obeća. Blokade ostaju dok zvanično premijer ne potpiše naše zahteve“, poručio je Ivković.

Ivković je ocenio da je „sramota“ što vlada pokušava da podeli poljoprivrednike iz Vojvodine i Srbije i dodao da je „naročito sramota“ to što mediji, a posebno Radiotelevizija Srbije, „prikrivaju“ da su poljoprivrednici blokirali i pojedine puteve u Srbiji, a ne samo u Vojvodini.

U Vojvodini je zatvoren veliki broj puteva u okolini Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina, Vršca, Kikinde, Sombora, Vrbasa, Bečeja i Subotice, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Na pojedinim blokiranim putevima saobraćaj se propušta na svaka dva do tri sata, ali bez precizne satnice, a na većini deonica, blokade su neprekidne, pa je generalni savet da se putevima Vojvodine ne vozi bez preke potrebe.

U blokadi je i most na Dunavu između Kovina i Smedereva, gde se vozila samo povremeno propuštaju, a blokade puteva su aktuelne i na prilazima graničnim prelazima. Blokirana je deonica Tovarnik (granični prelaz ka Hrvatskoj), Subotica - Kelebija ka Mađarskoj, kao i granični prelaz Srpska Crnja sa Rumunijom.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg