Raste interesovanje nemačkih preduzeća za Srbiju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. март 2011.
BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas izjavio je u utorak da raste interesovanje nemačkih preduzeća za investiranje u Srbiji.

Mas je kazao da su nemačke investicije u Srbiju 2004. godine iznosile 278 miliona evra, dok u 2011. dostižu oko 1,5 milijardi evra.

"Srbija je uvek bila atraktivno mesto za nemačka preduzeća, a u poslednjih šest do devet meseci to značajno raste", kazao je Mas na konferenciji povodom zvaničnog pokretanja portala www.xyglobal.net za povezivanje preduzetnica iz Srbije i Nemačke.

Nemački ambasador u Srbiji je naglasio da je privredno povezivanje neophodno za investicije, pokretački duh, stvaranje radnih mesta i poboljšanje životnog standarda i da iskustva preduzetnica iz Nemačke mogu da pomognu ženama koje pokreću biznis u Srbiji.

Ministarka za telekomunikancije i informaciono društvo Srbije Jasna Matić ocenila je danas da je povezivanje i umrežavanje bitno za razvoj poslovanja i naglasila da je položaj žena u Srbiji i svetu dalje nije jednak sa muškarcima.


Извор[уреди]