Пређи на садржај

Rasprodato - "Planula" još jedna svirka Starih rock majstora

Извор: Викиновости

20. februar 2015.
(PRobjave) - Trideset rokenrol legendi 60-ih najavilo i treći koncert, 8. marta u Zvezdara teatru

Posle rokenrol spektakla u Zvezdara teatru - gde je 14. februara, nakon više od pola veka nastupalo trideset muzičkih heroja 60-ih, Stari rock majstori rasprodali su karte za još jedan koncert zakazan za 20. februar u istom beogradskom pozorištu!

Samo nekoliko dana pošto su puštene u prodaju, karte za drugi koncert su „planule", što je najbolji dokaz da sirovi rokenrol i muzičke legende poput Predraga Dude Lukića, Božidara Larija Plesničara, Dragana Dadija Stojnovića, Vladimira Jankovića Džeta i članova Silueta, Zlatnih dečaka, Crnih bisera, Lutalica i mnogih drugih, i dalje pobuđuju ogromno interesovanje gradske publike.

- Iako naša svirka deluje kao lagani koncert u duhu igranki 60-ih, skupili smo se kako bismo uradili jednu ozbiljnu stvar - ustali protiv kulturnog genocida i otrgli od zaborava pravu muziku koja je simbol ere slobode i entuzijazma, rekao je Milutin Trninić, producent.

Da rokenrol legende nisu usamljene u borbi za šezdesete najbolje govori svakodnevna i već uobičajena gužva pred biletarnicom Zvezdara teatra. Iako odavno rasprodate-za karte i dalje vlada ogromno interesovanje, pa se ispred pozorišta u svako doba dana može naći neki optimista, u potrazi za kartom više.

- Drago nam je da su, inače mirno pozorište, prodrmali zvuci električnih gitara, basova i bubnjeva. Dan zaljubljenih proveli smo na neponovljivoj svirci, u ritmu starih gradskih igranki. Energija naših Starih rock majstora je neverovatna i zarazna. Opravdali su i najnerealnija očekivanja publike koja željno isčekuje osmomartovski koncert - objašnjava jedna od zaposlenih u Zvezdara teatru.

www.starirockmajstori.rs Facebook : Stari Majstori Twitter : @StariMajstori Youtube: Stari majstori


Rokenrol za nežniji pol - Nov koncert posvećen damama!

Treći koncert Starih rock majstora održaće se 8. marta u Zvezdara teatru. U potpunosti posvećena damama, svirka će teći u ritmu laganih rokenrol balada. Pripadnice nežnijeg pola vratiće u vreme romantičnih igranki i stidljivih poziva na ples... Dok će mlađim dama približiti eru u kojoj su momci udvarali poput pravih džentlmena - u kojoj su se razmenjivala pisma i iskrena obećanja.


KO SU STARI ROCK MAJSTORI?


BRANKO GLUŠČEVIĆ

Jedan od pionira jugoslovenskog rokenrola. Kao basista kultnih „Silueta", šezdesetih godina bio je neizostavni deo svake prestižne beogradske igranke. Najbolje svirke Silueta održale su se u Gradskom podrumu. Bend se u istoriju domaćeg roka upisao koncertom iz '65, na kom su devojke u delirijumu i na opšte oduševljenje poskidale majice i brushaltere, i pobacale ih na scenu. Bila je to prekretnica koja je označila početak jedne nove ere, a bendu donela reputaciju skandal-grupe.


PREDRAG DUDA LUKIĆ

Klavijaturista kultnog vračarskog sastava „Zlatni dečaci", koji uz pomoć novinarskog maga Nikole Karaklajića postaje prvi bend sa ovih prostora koji je izdao ploču u inostranstvu. Singl Zlatnih dečaka „Osamnaest žutih ruža" prodat je u tiražu od, i danas nedostižnih 200.000 primeraka. Duda Lukić bio je prvi čovek koji je uvezao orgulje u Jugoslaviju. Na granici ih je prijavio kao „harmoniku za osobe sa invaliditetom" koju je kupio svom bratu, kako bi mogle da prođu carinski „strašni sud".


VLADA JANKOVIĆ DŽET

Beogradski rock veteran, basista „Crnih bisera" i poznati glas „Dvestadvojke". Ostao je veran rokenrolu više od pedeset godina. Sa drugim jugoslovenskim bendovima osvajao je domove kulture, dvorane, a kasnije i koncertne hale. Leta '65. godine ostao je u usijanom Beogradu i od Žan Pola, oca Ivon Jafali, za poslednjih 50 hiljada dinara koje su mu roditelji ostavili da plati kiriju i hranu, kupio je nemačku Paul McCartney bas gitaru. Narednih dvadeset pet dana jeo je samo lubenice, koje je pokušao i da kuva. Od tada mu je, kako kaže, na sam pomen lubenice muka.


MILUTIN TRNINIĆ

Za druge poznati i priznati beogradski advokat, a po sopstvenom priznanju muzičar u duši. Više od pedeset godina živi i radi okružen idolima jugoslovenskog rocka. Posle dugog nagovaranja, na jednom mestu okupio je tridesetoricu rokenrol heroja i osnovao bend simboličnog naziva „Stari rock majstori". Producent je diska „Otrgnuto od zaborava", koji nas poput vremeplova vraća u zlatne šezdesete i donosi prepoznatljiv zvuk roka koji će postati stil života mnogih u decenijama koje dolaze.

Извор[уреди]