Пређи на садржај

Rasprava o finansiranju stranaka u maju

Извор: Викиновости


5. мај 2011.
BEOGRAD, 5. maja 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je u četvrtak da će Zakon o finansiranju političkih aktivnosti biti na dnevnom redu sednice u maju jer ga treba razmatrati u redovnom postupku, posle javne rasprave.

"Može se dogoditi da čak i prekinemo sednicu koju ćemo danas početi pa da ga donesemo, ali ipak nakon javne rasprave. Volela bih da bude tako, ali će se o tome naravno poslanici danas izjasniti, jer ja taj predlog moram staviti na dnevni red", kazala je Đukić-Dejanović novinarima.

Prema njenim rečima, predloženi zakon je izuzetno značajan jer prvi put reguliše oblast koja je delikatna i "iza koje može biti mogućnosti za korupciju".

"To jeste zakon koji se možda može popraviti našim amandmanima. Treba da odmerimo koja je to količina novca koja u teškoj ekonomskoj krizi pripada političkim strankama", kazala je predsednica i dodala da će se u raspravi razgovarati o tome da li su ti finansijski parametri realni.

Đukić-Dejanović je kazala da je važno da se u javnoj raspravu čuje mišljenje stručnjaka i predstavnika nevladinog sektora koje može da pomogne poslanicima da pripreme što bolje amandmane za šta je, navela je, potrebno vreme.


Извор[уреди]