Raskinut ugovor o prodaji tri pogona Jumka

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. decembar 2012.
Vranje/ Srbija (Beta) Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u vranjskom Jumku Snežana Veličković izjavila je u petak da je raskinut ugovor o prodaji tri pogona Jumka italijanskoj firmi za proizvodnju nameštaja Ditra.

Veličković je za agenciju Beta izjavila da je ugovor raskinut na inicijativu tog sindikata nakon što radnici Jumka u novembru nisu dozvolili predstavnicima Ditre i Agencije za privatizaciju ni da uđu u pogone „Jumka“.

„Kao sindikat smo reagovali zbog ugovora o prodaji tri pogona Jumka za 1,1 milion dinara, što je daleko ispod cene, a pri tome pogon trikotaže funkcioniše i u njemu radnici rade“, kazala je Veličković.

Prema njenim rečima, ASNS se neće složiti ni sa idejom da se pogon trikotaže, jenan od tri pogona od čije je kupovine Ditra odustala, da pod zakup Italijanima kako je najavljeno iz Agencije za privatizaciju.

„Lokalna samouprava je predložila da Ditra uzme u zakup celu bivšu fabriku obuće Koštana u Vranju koja je prazna, dok ne izgrade svoju fabriku u industrijskoj zoni, a ne da uzimaju u zakup pogon Jumka koji je matica kompanije i u kome radnici rade“, rekla je Veličković.

Veličković navodi da se ASNS zalaže da Jumko opstane i da se nađe strateški partner, a ne da se cepa deo po deo i tako prodaje sa ciljem da se uništi fabrika u kojoj je zaposleno 1.800 ljudi.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg