Rasel Krou dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

13. април 2010.
LOS ANĐELES, 13. aprila 2010. (Beta-AFP) - Novozelandski glumac Rasel Krou dobio je zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu, nekoliko sedmica pred pojavu njegovog filma "Robin Hud", koji će otvoriti ovogodišnji festival u Kanu.

Krou, koji je 2001. dobio Oskara za "Gladijatora" Ridlija Skota, vlasnik je 2.404. zvezde na Bulevaru slavnih, a svečanoj ceremoniji otkrivanja zvezde prisustvovao je i režiser Ron Hauard, s kojim je snimio "Blistavi um" i "Bajku o bokseru". Krou je izjavio da je za njega privilegija da dobije zvezdu u prisustvu kolega i prijatelja, "ali još više u društvu divne supruge Danijele i dece Čarlija i Tenisona".

Novozelandski glumac debitovao je na australijskoj televiziji, a filmu se okrenuo početkom 1990-ih godina. Na američkim ekranima prvi put se pojavio 1995, u filmu "Brzi i mrtvi" Sema Rejmija, u kojem igraju i Džin Hekman i Šeron Stoun. Za filmove "Insajder" i "Blistavi um" nominovan je za Oskara za najboljeg glumca, kojeg dobija za "Gladijatora". Poznat je i iz filmova "Poverljivo iz El-Eja", "Američki gangster" i "Gospodar i zapovednik". Njegov "Robin Hud" otvoriće 12. maja 63. međunarodni filmski festival u Kanu.


Извор[уреди]