Пређи на садржај

Rainer Zietlow postavio novi svetski rekord: put kroz Evro-Aziju prešao je automobilom za šest dana, devet sati i 38 minuta

Извор: Викиновости

12. jul 2016.
(PRobjave) - Ekipa Rainera Zietlowa je put dug 15.200 kilometara od kraja Rusije do kraja Portugalije prešla za šest dana, devet sati i 38 minuta i tako postigla novi svetski rekord. Put su prešli vozilom Touareg koje je bilo opremljeno Goodyear-ovim pneumaticima Wrangler. Nemački rekorder Rainer Zietlow postavio je novi svetski rekord za najbrže pređeni put koji vodi po Evro-Aziji. Putovanje je počelo u gradu Magadanu u Rusiji, a završilo se u Lisabonu u Portugaliji i vodilo je kroz sedam država. Put epskih dimenzija dug 15.200 kilometara savladan je za šest dana, devet sati i 38 minuta, čime je potučen dosadašnji rekord koji je bio osam dana i 12 sati.

Put je kako za ekipu, tako i za automobil, predstavljao veliki izazov jer su se suočavali sa zahtevnim terenom i problematičnim vremenskim uslovima, između ostalog i sa zloglasnim, 3.000 kilometara dugim neasfaltiranim ruskim autoputem Kolyma koji je pokriven blatom. Ekipa je ekstremne uslove za vožnju uspešno savladavala, između ostalog, i pomoću pneumatika iz serije Goodyear Wrangler. Rainer je za put od Magadana do Jakutska izabrao pneumatike Goodyear Wrangler All Terrain Adventure sa kevlarom, a za preostali deo puta do Lisabona je svoj Touareg opremio pneumaticima Goodyear Wrangler HP All Weather.

Za dodatne fotografije, video snimke i podatke o putovanju posetite sajtove www.challenge4.de i touareg-eurasia.com ili nas pratite na @Goodyearpress.

Извор[уреди]