Rainer Zietlow namerava da put od Rusije do Portugalije pređe za osam dana i tako obori svetski rekord

Извор: Викиновости

29. jun 2016.
(PRobjave) - U četvrtak 30. juna 2016, ekipa Rainera Zietlowa kreće u obaranje svetskog rekorda. Put između Rusije i Portugalije dug 15.200 kilometara, ekipa namerava da pređe za osam dana, a njihovo vozilo će i ovog puta biti opremljeno pneumaticima Goodyear. Sredstva prikupljena na putu Zietlow će pokloniti SOS selu u Belorusiji.

Nemački rekorder Rainer Zietlow, zajedno sa svojom ekipom, kreće u četvrtak 30. juna 2016. na 15.200 kilometara dug put po Evroaziji koji će ih voditi kroz sedam država. Svoje putovanje započinju u ruskom Magadanu, gradu na krajnjem istoku azijskog kontinenta do kog se može doći automobilom, a završiće na krajnjem zapadu evropskog kontinenta, u Lisabonu - glavnom gradu Portugalije. Da bi oborila trenutni svetski rekord, ekipa mora stići na cilj za manje od osam i po dana. Ekipu na putu čekaju mnogi izazovi, među najveće svakako spadaju prolaz kroz Moskvu bez zastoja u saobraćaju i zloglasni ruski autoput Kolyma, 3.000 kilometara dug neasfaltirani drum koji će biti izuzetno zahtevan za ekipu, auto i pneumatike. U projekat se i ove godine uključio Goodyear koji je ekipi već obezbedio pneumatike Wrangler All-Terrain Adventure sa Kevlarom i Wrangler HP All Weather. Prvi će pomoći ekipi da savlada izuzetno zahtevne i ekstremne uslove jer nude odlične performanse za terensku vožnju. Drugi, namenjeni sportskim terenskim vozilima (SUV) i vozilima sa pogonom na sva četiri točka (4x4), odolevaće kako raznim voznim površinama, od asfalta do kamenja i blata, tako i raznim vremenskim uslovima.

Sredstva prikupljena na putu Zietlow će podariti u dobrotvorne svrhe kao i prilikom prethodnih izazova. Pokloniće ih "SOS selu" u Belorusiji koje će posetiti po završetku avanture.

Za dodatne fotografije, video snimke i podatke o putovanju posetite www.challenge4.de, touareg-eurasia.com, news.goodyear.eu ili nas pratite na @Goodyearpress.

Извор[уреди]