Radnici studija Ćinećita najavili štrajk

Извор: Викиновости


9. jul 2012.
Rim/ Italija (Beta-AFP) Nekoliko desetina radnika čuvenih studija kinematografije Ćinećita (Cinecitta) u Rimu odlučilo je da stupi u štrajk kako bi zaštitili svoja tradicionalna radna mesta na sajtu koji se bavi kulturom zemlje, saopštili su u ponedeljak predstavnici sindikata.

„Nekoliko desetina radnika treba da napusti sajt i da drugde potraži posao. Deo posla će raditi druga udruženja i ne razumemo kako takvi projekti mogu da budu sinonim za razvoj studija“, izjavio je regionalni predstanik sindikata Alberto Manzini.

Udruženje Ćinećita Studio Spa, vlasnik nekoliko studija, predviđa promene nekih aktivnosti u scenografiji i postprodukciji, što je izazvalo nezadovoljstvo radnika koji su dobili podršku levo orijentisanih političara.

„Ne možemo da zamislimo da Ćinećita bude samo mesto zabave. Nije dobro da se zatvori nešto što čini deo kulture zemlje“, rekao je Manzini.

Predstavnici Ćinećite su se branili rekavši da ne žele da otpuštaju radnike već da je njihov projekat usmeren ka unapređenju sveta filma.

Izvor[уреди]