Radnici blokirali saobraćaj

Извор: Викиновости


9. август 2011.
NOVI SAD.NIŠ, 9. avgusta 2011. (Beta) - Zaposleni u putarskom preduzeću "Bačkaput" iz Novog Sada počeli su u utorak blokadu saobraćaja na autoputu Beograd - Horgoš, na deonici od Novog Sada do Vrbasa.

Njihove kolege, zaposleni u Preduzeću za puteve (PZP) "Niš" iz sastava Nibens grupe blokirali su oko 9.30 sati krak koridora 10 od Niša prema Sofiji. Stotinak radnika PZP "Niš" blokirali su saobraćaj kod sela Dolac na izlasku iz Sićevačke klisure od Niša ka Sofiji.

Šef kriznog štaba u "Bačkaputu" Vladimir Cvetković rekao je agenciji Beta da zaposleni sa 40 kamiona i teških mašina idu u pravcu petlje kod Vrbasa, najmanjom propisanom brzinom na auto-putu od 40 kilometara na sat.

Prema njegovim rečima iza vozila "Bačka puta" stvorena je kolona od nekoliko kilometara. Plan zaposlenih je da kad stignu do vrbaške petlje blokiraju radove na izgradnji te deonice auto-puta, dodao je on.

Na mestu blokade u Sićevu nalazi se jedno policijsko vozilo sa dva policajca, a iz pravca Niša ka Sofiji formirana je kolona od 50 vozila.

Nezadovoljni radnici pet putarskih preduzeća iz grupe Nibens blokiraće danas gradilišta na evropskom putnom pravcu Koridor 10 kroz Srbiju.

Predsednici Sindikata Preduzeća za puteve "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd" i "Vojvodinaput-Bačkaput" smatraju da nisu ispunjeni zahtevi zaposlenih da im se isplate zaostale zarade i obezbedi novac za neometan nastavak rada.


Извор[уреди]