Radnici Partizanskog puta nastavljaju protest

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. јун 2011.
BEOGRAD, 24. juna 2011. (Beta) - Radnici preduzeća "Partizanski put" iz Beograda nastavili su u petak proteste, ovog puta ispred Agencije za privatizaciju, i najavili da će neki od njih stupiti u štrajk glađu ukoliko se hitno ne nađe rešenje za probleme te firme.

Predsednica sindikata "Partizanskog puta" Vesna Čikarić je agenciji Beta kazala da će okupljeni radnici, njih oko 70, pokušati da saznaju od predstavnika Agencije za privatizaciju da li je u četvrtak Vlada Srbije raspravljala o njihovim zahtevima.

Ona je, ukoliko ne dođe do pomaka u ispunjenju njihovih zahteva, za ponedeljak najavila protestne šetnje i štrajk glađu pojedinih radnika.

Radnici firme "Partizanski put" koju je kupilo preduzeće za puteve "Beograd", deo Nibens grupe, traže raskid kuporodajnog ugovora i isplatu sedam zaostaih zarada. Milo Djurašković , vlasnik Nibens grupe, uhapšen je zbog sumnje da je kruševački FAM oštetio za 32 miliona evra.

Okupljeni drže transparente "Bolje raskid ugovora nego stečaj," "Djuraškoviću da li su tvoja deca vrednija od naše" i "Tadiću da li znaš da su tajkuni sve bogatiji a radnici sve siromašniji".


Извор[уреди]